Wooncentra

Binnen De Poel hebben we 2 wooncentra voor elk 15 à 20 vaste bewoners. Wij bieden bewoners een goed gevuld dagprogramma afgewisseld met ontspanningsmomenten. Wij hebben ook permanent enkele kamers vrij voor kortverblijf of noodopvang.

Ternat

Ons eerste wooncentrum bevindt zich in een rustige wijk in Ternat. Het is gebaseerd op kleinschalig wonen in groepjes van 4 à 5 personen in 4 geschakelde bungalows, verbonden door een centrale veranda. Dit centrum richt zich op een doelgroep van personen met een hoge graad van zelfredzaamheid en autonomie, uiteraard begeleid door ons team, dag en nacht. Behalve atelierwerking, tuinwerk en tal van binnen- en buitenhuisactiviteiten, doen vele van deze gasten ook aan begeleid werken bij partners in de regio.

De Poel

Ruisbroek

Ons tweede wooncentrum is ondergebracht In een verbouwde pastorij in Ruisbroek, Het biedt een woonplaats aan 15 vaste bewoners aangevuld met een 5-tal plaatsen voor kortopvang (respijtzorg). De doelgroep is er meer heterogeen met een meer intense begeleiding van onze gasten. Voor elk van onze gasten wordt actief gezocht naar een optimale dagindeling, in leefgroepen, door aansluiting met onze dagcentrumwerking, maar ook bij regionale partners waar ze kunnen helpen of hun vrije tijd kunnen doorbrengen.
Onze kortverblijvers genieten in elk geval van dezelfde zorg en activiteiten als onze vaste bewoners in Ruisbroek.