Skip to main content

JO – VRIJWILLIGER BIJ VZW DE POEL

Jo Donvil koos 5 jaar geleden voor vrijwilligerswerk bij vzw De Poel. Een weloverwogen keuze. Tijdens het einde van zijn carrière bij de politie wou Jo zich op verschillende vlakken blijven inzetten. Een sociaal engagement mocht hierbij niet ontbreken.

Jo: “Tijdens mijn twintigerjaren ontdekte ik dat ik voeling heb met deze doelgroep. Samen met mijn vrouw ging ik toen op weekend met mensen met een beperking. Deze ervaring is me altijd bijgebleven.”

Jo zag een zoekertje in De Streekkrant en al snel ging de bal aan het rollen. Vanaf de eerste dag als vrijwilliger beschouwde Jo zijn dagen bij De Poel als een nieuwe job. Een specifieke opleiding om personen met een beperking te begeleiden heeft hij niet, zijn interesse volstond om uit te groeien tot een geliefde begeleider van de gasten in Ternat en Sint-Pieters-Leeuw.

 “De combinatie van contact hebben met de gasten en weten dat je nuttig werk levert geeft veel voldoening. Ik neem deze job heel serieus: ik ben in de afgelopen 5 jaar nog geen minuut te laat geweest op een werkdag. Het is jammer dat vrijwilligerswerk niet zo ingeburgerd is in onze maatschappij. Het lijkt wel alsof er voor elke taak tegenwoordig een vergoeding moet beschikbaar zijn.” 

De cliënten maken geen onderscheid tussen een vrijwilliger of een vaste begeleider. Zij zijn beiden hun vertrouwenspersonen en kameraden. Vzw De Poel is Jo en de andere vaste vrijwilligers dankbaar.

Onze deur staat altijd open om geïnteresseerde, toekomstige vrijwilligers te ontvangen voor een gesprek!