Skip to main content

Special Olympics

By mei 20, 2022december 5th, 2022Events

Op deze pagina zal elke avond (25, 26, 27 en 28 mei) een kort verslag en enkele foto’s van onze atleten op de Special Olympics verschijnen.

Woensdag 25 mei

Na twee jaar wachten is het eindelijk zover: De Nationale Spelen van de Special Olympics. Onze atleten mochten vandaag een ereronde houden op de atletiekpiste in het Provinciedomein van Huizingen. En of ze dat goed hebben gedaan! Wij wensen hen heel veel succes de komende dagen!

Donderdag 26 mei

Vandaag vonden de eerste sportwedstrijden plaats: zwemmen, softbalwerpen en 100m rolstoelrace. In totaal behaalden we 4 gouden medailles, 3 zilveren medailles en 6 bronzen medailles. We zijn zo trots op al onze atleten en wat ze tot nu toe al hebben bereikt! Op naar de tweede dag van de Special Olympics!

Vrijdag 27 mei

De tweede dag van de Special Olympics zit erop. We haalden vandaag maar liefst 6 gouden medailles, 3 zilveren medailles en 5 bronzen medailles binnen! Alweer een knappe prestatie. Ook kwam Sporza langs om onze atleten te interviewen. Morgen knallen onze atleten voor een laatste keer. Wij duimen alvast voor hen! Jullie ook?

Zaterdag 28 mei

Vandaag was het de laatste dag van de 38ste editie van de Special Olympics Belgium. In totaal behaalden we maar liefst 10 gouden medailles, 6 zilveren medailles, 12 bronzen medailles, 11x 4de plaats, 4x 5de plaats, 3x 6de plaats, 2x 7de plaats en 2x 8ste plaats. Bovendien hebben we 14 persoonlijke records verbroken! Onze atleten hebben de afgelopen dagen een fantastische prestatie neergezet. We zijn dan ook apetrots op hen! Wij willen ook alle begeleiders en vrijwilligers bedanken om elke dag opnieuw met veel overgave en inzet onze gasten 4 fantastische dagen te laten beleven. Tot volgend jaar!