Skip to main content

Laatste fase renovatiewerken oud gemeentehuis Vlezenbeek

By december 21, 2022Verhalen uit de poel

In de tweede helft van 2023 zal onze tweede horeca vestiging openen in het oud gemeentehuis van Vlezenbeek.

De gevel, het dak, de klok en de windhaan werden reeds aangepakt. Op 23 januari 2023 zal de aannemer, Coordinat-ed, de werken starten om de binnenkant van het gebouw te renoveren.

De binnenrenovatie gaat voornamelijk over het vernieuwen van de vloeren, schilderen en nieuwe technische installaties. Deze werken zullen met respect voor het oorspronkelijk karakter en de bestemming van het gebouw gebeuren.

Jan Desmeth, burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw, vindt dat de gemeente tot een mooie oplossing is gekomen voor de functie van het gebouw. “Dit project zal een meerwaarde zijn voor het dorp en de mensen van De Poel”, aldus de burgemeester.

De gemeente diende ook een subsidieaanvraag in bij de provinciale entiteit VlabInvest Zorg. “Het oud gemeentehuis van Vlezenbeek zal dankzij deze investering niet enkel terug ter beschikking staan van de Vlezenbekenaar, maar zal eveneens een nood inzake sociale zorg tegemoet komen. Ik ben blij dat ik vanuit VlabInvest hier een financieel steentje heb kunnen bijdragen”, zegt Gunther Coppens (voorzitter VlabInvest).