De Poel

De Poel is een sociaal bewogen, professionele, persoons- en welzijnsgerichte onderneming voor volwassenen met een mentale beperking. Zij kunnen bij ons terecht voor zowel dagondersteuning als woonondersteuning op volgende locaties: Schepdaal, Sint-Pieters-Leeuw en Sint-Genesius Rode (dagcentra), in Ternat en in Ruisbroek (wooncentra). Wij zijn door het VAPH vergund als zorgaanbieder en hebben er een bijkomende erkenning voor dienstverlening via Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH).

Sinds 1975

Sinds de opening van het eerste dagcentrum in 1975, heeft De Poel een hele evolutie doorgemaakt en bieden we vandaag de juiste zorg aan ongeveer 200 cliënten.

In ons zorgaanbod staat de persoonlijke ontwikkeling van elke cliënt voorop. Deze visie is vertaald in onze inhoudelijke werking en methodologie die dagelijks met de grootste zorg wordt toegepast door al onze medewerkers.

De zorgvraag van onze cliënten zal uiteraard evolueren. Wij willen daarom een duurzame zorgpartner zijn waarbij we onze zorgdiensten continu afstemmen op de noden en voorkeuren van de cliënt en zijn/haar netwerk. Op maat en op vraag begeleiden we ‘onze gasten’ met de meest optimale zorg doorheen ieders zorgtraject.

Werknemers

Elke dag zet een team van meer dan 90 personeelsleden zich in om de beste zorg te kunnen bieden aan onze cliënten in onze verschillende regionale ‘poelen’. Als organisatie in evolutie, hebben wij regelmatig vacatures. Zodra we nieuwe jobaanbiedingen hebben, worden deze op onze nieuws pagina toegevoegd evenals op onze facebook pagina. Hou ons dus zeker in de gaten!

Vrijwilligers

In de Poel zijn we steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons begeleidend personeel kunnen ondersteunen bij activiteiten, uitstappen, of om gezelschap te bieden aan onze gasten. Hebt u wat tijd over, hebt u het hart op de juiste plaats en kijkt u ernaar uit onze gasten te leren kennen? Dan moet u ons zeker contacteren en nodigen we u graag uit voor een kennismakingsgesprek. U stuurt best een mailtje naar administratie@vzwdepoel.be en we behandelen uw vraag zo snel mogelijk.

Vrijwilligers De Poel